Näyttelyt

Museon näyttelyt

Museon näyttelyt ovat esillä pihan molemmissa kasarmirakennuksissa.

Perusnäyttelyrakennuksessa on esillä Vapaussodasta Lapin sotaan – Suomen itsenäisyyden ajan sodat. Lisäksi rakennuksesta löytyy ritarisali, jossa esitellään kaikki jalkaväen Mannerheim-ristin ritarit. Salin toisessa päädyssä on museon opetustila “Tietoisku”, jossa on nähtävillä mm. näyttelyinstallaatio talvisodan ilmapommituksista. Lisäksi tilassa voi lueskella sodan ajan lehtiä ja tutustua käsikirjastomme teoksiin.

Erikoisnäyttelyrakennuksessa on puolestaan esillä nin Ruotsin ja Venäjän aikaista Suomen historiaa, kuin erilaisten tahojen historiaa ja esittelyä.

UUSIMMAT NÄYTTELYT

Maaston kätkemät – Pohjoiset taistelijat

Tervetuloa tutustumaan Jalkaväkimuseon 40-juhlavuoden uutuusnäyttelyyn. Näyttely esittelee tällä hetkellä Suomen, Ruotsin ja Tanskan jalkaväkisotilaan nykyaikaisia varusteita. Vuonna 2023 kansalliset asut korvautuvat Pohjoismaiden yhtenäisellä taisteluasukokonaisuudella, joten näyttelyssä on tilaisuus tutustua maiden asujen ja varusteiden eroihin ja historiaan ennen sitä.

SARKATAKIT – suojeluskuntalaiset liikkeessä

Monipuolisesti suojeluskunnista ja niiden merkistyksestä kertova näyttely on avattu pysyvänä näyttelynä Erikoisnäyttely -rakennuksessa.

TULTA PAKKASESSA – Talvisota 1939-1940

Jalkaväkimuseon uudistettu talvisotanäyttely, “Tulta pakkasessa – Talvisota 1939-40”, on nyt avoinna yleisölle! Tervetuloa kokemaan talvisodan viima, sekä polttavat tilanteet.