Näyttelyt

Museon näyttelyt

Museon näyttelyt ovat esillä pihan molemmissa kasarmirakennuksissa.

Perusnäyttelyrakennuksessa on esillä Vapaussodasta Lapin sotaan – Suomen itsenäisyyden ajan sodat. Lisäksi rakennuksesta löytyy ritarisali, jossa esitellään kaikki jalkaväen Mannerheim-ristin ritarit. Salin toisessa päädyssä on museon opetustila “Tietoisku”, jossa on nähtävillä mm. näyttelyinstallaatio talvisodan ilmapommituksista. Lisäksi tilassa voi lueskella sodan ajan lehtiä ja tutustua käsikirjastomme teoksiin.

Erikoisnäyttelyrakennuksessa on puolestaan esillä nin Ruotsin ja Venäjän aikaista Suomen historiaa, kuin erilaisten tahojen historiaa ja esittelyä.

UUSIMMAT NÄYTTELYT

SARKATAKIT – suojeluskuntalaiset liikkeessä

Monipuolisesti suojeluskunnista ja niiden merkistyksestä kertova näyttely on avattu pysyvänä näyttelynä Erikoisnäyttely -rakennuksessa.

TULTA PAKKASESSA – Talvisota 1939-1940

Jalkaväkimuseon uudistettu talvisotanäyttely, “Tulta pakkasessa – Talvisota 1939-40”, on nyt avoinna yleisölle! Tervetuloa kokemaan talvisodan viima, sekä polttavat tilanteet.

RADIOASEMA
-näyttely

Jalkaväkimuseolle avattiin 4.6.2016 toimiva sotilasradioasema OI4JM yhteistyössä Kaakkois-Suomen Viestikillan ja Mikkelin Seudun Radioamatöörien kanssa.

Jalkaväkimuseolle avattiin 4.6.2016 toimiva sotilasradioasema OI4JM yhteistyössä Kaakkois-Suomen Viestikillan ja Mikkelin Seudun Radioamatöörien kanssa.

ASEMASODAN AARTEITA
-näyttely

“Asemasodan Aarteita” -näyttely esittelee Olli Kleemolan kokoelman sodan ajan puhdetöitä.

VTT Olli Kleemolan kokoelmassa on noin 700 puhdetyötä.

RAUHAN PUOLESTA
-näyttely

Jalkaväkimuseolla on avattu erikoisnäyttely “Rauhan puolesta – 60 vuotta suomalaista rauhanturvaamista”. Joulukuussa 2016 tuli kuluneeksi 60 vuotta ensimmäisten suomalaisten rauhanturvaajien lähdöstä Suezille.