Tervetuloa Jalkaväkimuseoon

Jalkaväkimuseo on vuonna 1982 perustettu valtakunnallinen aselajimuseo. Museota ylläpitää Jalkaväen säätiö.

Mikkelissä sijaitseva museo toimii kahdessa 1880-luvulla rakennetussa puukasarmissa. Jalkaväkimuseo tutkii, tallentaa ja asettaa näytteille jalkaväen historiaa 1700-luvulta aina näihin päiviin saakka. Museo ottaa vastaan yksityisiltä henkilöiltä lahjoituksia kokoelmiinsa (pl. aseet ja ampumavälinemateriaalia).

Museon yhteydessä on myös museokauppa.

Esitelmätilaisuus 17.12

Mikkelin seudun miehet talvisodassa – härkäpataljoona talvisodassa.

Tiistaina 17.12. kello 18 Jalkaväkimuseolla tietokirjailija Mikko Laiho esittelee uutuuskirjaansa “Härkä iskee ja motittaa – I/JR 37 talvisodassa”. Esitelmätilaisuus kestää noin tunnin, jonka jälkeen kirjaa voi ostaa paikan päältä käteisellä.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Sotilaskodin kanttiini myös paikalla kello 17.15 lähtien.

Aukioloajat

Jalkaväkimuseo on avoinna 1.9.-15.12.2019 keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-16.

• Lippukassa suljetaan klo 15.
  • Maanantaisin ja tiistaisin museo on suljettu.
  • Jalkaväkimuseo on suljettu jouluna 16.12.-1.1.2020.
  • Kesäkaudella 1.6.-31.8.2019 museo on avoinna joka päivä.

Ryhmien vierailut

Jalkaväkimuseosta on saatavilla opastus ryhmille hintaan 40 € / opastettu kierros.

Museo on myös avattavissa tilauksesta, mikäli ryhmänne on tulossa normaalin aukioloajan ulkopuolella.

Tie itsenäisyyteen

Jalkaväkimuseon uutuusnäyttely “TIE ITSENÄISYYTEEN – Vapaustaistelu 1918” esittelee monipuolisesti Suomen itsenäisyyden saavuttamista ja vakiintumista kriiseineen. Tervetuloa tutustumaan!

Näyttelyt 2019

Museokortti

Museokortti on pääsylippu nyt lähes 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Uusien Museokortti-kohteiden joukosta löytyvät niin presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, Härkälän kartano kuin myös Raaseporin linna. Myös kesämuseot ovat avautuneet.