Näyttelyt

Museon näyttelyt

Museon näyttelyt ovat esillä pihan molemmissa kasarmirakennuksissa.

Perusnäyttelyrakennuksessa on esillä vuoden 1918 sodasta Lapin sotaan – Suomen itsenäisyyden ajan sodat. Lisäksi rakennuksesta löytyy ritarisali, jossa esitellään kaikki jalkaväen Mannerheim-ristin ritarit. Salin toisessa päädyssä on museon opetustila “Tietoisku”, jossa on nähtävillä mm. näyttelyinstallaatio talvisodan ilmapommituksista. Lisäksi tilassa voi lueskella sodan ajan lehtiä ja tutustua käsikirjastomme teoksiin.

Erikoisnäyttelyrakennuksessa on puolestaan esillä niin Ruotsin ja Venäjän aikaista Suomen historiaa, kuin erilaisten tahojen historiaa ja esittelyä.

2000m2

näyttelytilaa

10k+

vierasta vuosittain

TAIPUU, MUTTEI TAITU - torjuntataistelut 1944

Tervetuloa tutustumaan Jalkaväkimuseon uudistettuun kesä 1944 -näyttelyyn. Näyttely esittelee seitsemän kesän torjuntataistelua, niiden esineistöä ja merkitystä. Näissä taisteluissa onnistuttiin torjumaan Neuvostoliiton hyökkäykset. Vaikka kesällä 1944 puolustusrintama taipui, se ei murtunut. Näyttelyssä on myös mahdollista tutustua Ihantalan torjuntataisteluihin virtuaalielämyksen kautta. Taisteluanimaatio esittelee alueen 10 päivän taistelut uudne tekniikan avulla.

SARKATAKIT – suojeluskuntalaiset liikkeessä

Monipuolisesti suojeluskunnista ja niiden merkistyksestä kertova näyttely on avattu pysyvänä näyttelynä Erikoisnäyttely -rakennuksessa.

TULTA PAKKASESSA – Talvisota 1939-1940

Jalkaväkimuseon uudistettu talvisotanäyttely, “Tulta pakkasessa – Talvisota 1939-40”, on nyt avoinna yleisölle! Tervetuloa kokemaan talvisodan viima, sekä polttavat tilanteet.
Shopping Cart
Scroll to Top