Hallintoneuvoston kevätkokous Rajavartiolaitoksen esikunnassa 31.5.2018

Jalkaväen säätiön sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin Rajavartiolaitoksen esikunnassa Helsingissä torstaina 31.5.2018. Kokoukseen osallistui hallintoneuvoston puheenjohtajan, kenraalimajuri Juha-Pekka Liikolan johdolla 13 hallintoneuvoston jäsentä. Myös viime syyskokouksessa säätiön kunniapuheenjohtajaksi kutsuttu kenraaliluutnantti Vesa Kämäri oli paikalla. Säätiön hallitus oli lähes kokonaisuudessaan paikalla puheenjohtajansa, eversti Jari Kytölän johdolla.

Hallintoneuvoston puheenjohtaja, kenraalimajuri Juha-Pekka Liikola avaamassa kokousta.

Ennen varsinaista kokousta hallintoneuvoston jäsen, Rajavartiolaitoksen raja- ja meriosaston päällikkö kenraalimajuri Pasi Kostamovaara piti mielenkiintoisen esityksen rajavartiolaitoksen nykytilasta ja tulevaisuuden kehityksestä.

Hallituksen puheenjohtaja esitteli hallintoneuvostolle säätiön toimintakertomuksen sekä hallituksen jäsen, toimitusjohtaja Veli-Heikki Saari puolestaan tilinpäätöksen, tuloslaskelmat sekä tilintarkastajan lausunnon vuodelta 2017, jotka hallintoneuvosto hyväksyi ja myönsi hallitukselle tili- ja vastuuvapauden. Lisäksi hallituksen jäsen, toimitusjohtaja Juha Sarsama esitteli hallintoneuvostolle säätiön sijoitustoimintaa.

Kokouksen yksi keskeisimpiä asioita oli Jalkaväkimuseon tulevaisuus. Hallituksen puheenjohtaja totesi esityksessään hallintoneuvostolle, että hallituksen ensisijaisena tavoitteena on nyt jatkaa museon toimintaa sen nykyisessä sijoituspaikassa kiinteässä yhteistoiminnassa Mikkelin kaupungin kanssa. Tavoitetta tukee erityisesti se, että Mikkelin kaupunki on ostamassa Senaatti-kiinteistöiltä Jalkaväkimuseon kiinteistöt. Käydyn keskustelun jälkeen todettiin, että on hallitus voi edetä suunnitelmansa mukaisesti kiinteässä yhteistoiminnassa Mikkelin kaupungin kanssa.

Shopping Cart
Scroll to Top